Over

Birds of Passage Airplane

Hoi, ik ben Roos en welkom op Birds of Passage! Of je nu een solo-reiziger bent op zoek naar verhalen achter de plaatsen die je niet zomaar voor lief wil nemen, of als je een nerdy avonturier bent op zoek naar escapism in de realiteit. Birds of Passage neemt je mee op een vlucht naar betoverende mythes en geschiedenisverhalen van plekken over de hele wereld. Op zoek naar reistips? Birds of Passage biedt deze aan door middel van cultuur, natuur en avontuur. Lees je liever in het Engels? Klik op het vlaggetje linksboven.

Fly with me!

Bekende markten in Londen

“When a man is tired of London, he is tired of life” – zo sprak Samuel Johnson eens. En of hij gelijk heeft! De hoofdstad van Engeland heeft ontzettend veel charme; het fijne Britse accent van de Londoners, de vele verschillende wijken, de beroemde bezienswaardigheden en natuurlijk de rijke geschiedenis die bij de stad hoort. Toen ik in Londen woonde, was het een van mijn favoriete bezigheden om zo nu en dan een nieuwe markt op te zoeken en te verkennen. De stad beschikt over een groot aantal markten, maar over het algemeen kun je wel zeggen dat er ongeveer vijf het meest populair zijn (zo niet, laat het weten in de comments!).  Uitgelicht in dit artikel zijn Notting Hill Market, Brick Lane, Borough Market, Camden Lock en Spitalfields Market.

Notting Hill Market

img_1873

Waarschijnlijk bovenaan het lijstje van populaire markten in Londen: Notting Hill Market, gelegen in de prachtige buurt Notting Hill (waar de gelijknamige film is opgenomen). Deze markt is enorm en altijd afgeladen met stalletjes en toeristen. Als je het metrostation Notting Hill Gate uitkomt, zal je verwelkomd worden door de vrolijke kleuren van de stadshuizen – blauw, roze, geel; zelfs op een regenachtige dag zal je spontaan een goed humeur krijgen van deze gezellige straten. De markt zelf is, zoals eerder gezegd, gigantisch. Er staan kraampjes aan beide kanten van de straten; in het begin zijn het voornamelijk antiek kramen, verderop kom je bij het gedeelte van eten en tweedehands kleren.

Brick Lane

8387840022_460ab8189f_b

Als je op zoek bent naar koopjes of behoefte hebt aan een alternatieve markt, dan is Brick Lane zeker naar jouw smaak. De markt, gelegen in het hart van Oost-Londen en middenin de Bengaalse gemeenschap, kent talrijke verkopers en koopwaar; bijna alles wat je kunt bedenken is er te vinden. Van antiek tot eten van over de hele wereld tot vintage kleren en boeken – met daarnaast nog een fijne bloemen en fruit markt. Door de multiculturele en indie sfeer is het een geliefde plek bij kunststudenten en straatfotografen. Een groot gedeelte van de markt is overdekt, wat mooi is meegenomen op regenachtige dagen (en laten we eerlijk zijn, die komen regelmatig voor in Engeland). Metrostop Aldgate East of Liverpool Street Station.

Borough Market

img_7200

Borough Market is een van de oudste en grootste food markten in Londen, waar ongeveer alles wat je je kunt voorstellen op het gebied van eten te koop is. Het etenswaar is aan de prijzige kant, en het is altijd overladen met toeristen, maar ondanks dat is het zeker een bezoekje waard. Je kunt op vele plekken gratis dingen proeven, en etenswaren ontdekken die je nog nooit in je leven hebt gezien of geprobeerd. Als je ervan houdt om nieuwe smaken te ontdekken, dan is Borough Market de perfecte activiteit voor een middagje in de stad. Net als Brick Lane is het grootste gedeelte van deze markt overdekt. Je kunt de markt vinden vlakbij metrostation London Bridge.

Camden Lock

16558844070_50054ad327_k-1

Wanneer je metrostation Camden Town Station uitkomt, zul je je ogen niet bijna niet geloven. Overal zie je grungy en gothic straatversiersels, zoals gigantische converse die pronken op muren en zwarte draken die langs de ramen kronkelen. Op de hoek van de straat zie je straatartiesten zoals levende standbeelden en zo nu en dan een live optreden van de Tea Party van Alice in Wonderland. Mensen gekleed in het zwart, met vele piercings en plateau schoenen groeten je vriendelijk; Camden Town zal je shockeren, fascineren en verwelkomen met haar gothic sfeer. In het begin loop je langs kraampjes met t-shirts van vele tv-shows en franchises, telefoonhoesjes, schoenen en meer. Als je iets verder loopt zal je na de brug aan je linker- en rechterhand de foodmarkt van Camden vinden. Van Jamaicaanse broodvruchten tot Griekse halloumi wraps en pittige Indiase curry; honger zul je hier niet lijden.

Spitalfields

img_2425

Spitalfields Market is waarschijnlijk de kleinste markt van deze lijst, maar heeft zeker haar charme. Als je geïnteressseerd bent in kleding, sieraden, tassen, zeepjes en andere beauty producten, kinderspeelgoed, interieurspulletjes of gave plaatjes voor aan je muur, dan zal Spitalfields je niet teleurstellen. Het is volledig overdekt en beschikt ook over een aantal restaurants en etenskraampjes. Metrostation Liverpool Street Station.

Wat is jouw favoriete markt in Londen? Welke markten missen er op deze lijst?

Hi! Ik ben Roos, een creatieve dromer, gepassioneerd reiziger en nogal een nerd. Reizen is hetgeen wat ik het allerliefste doe, maar naast het ontdekken van de wereld kan ik ook obsessed raken met films, tv series, boeken en geschiedenis. Escapism is real! Mijn doel in het leven is om zoveel mogelijk van de wereld te zien, door middel van cultuur, natuur en avontuur.

Geef een reactie