Over

Birds of Passage Airplane

Hoi, ik ben Roos en welkom op Birds of Passage! Of je nu een solo-reiziger bent op zoek naar verhalen achter de plaatsen die je niet zomaar voor lief wil nemen, of als je een nerdy avonturier bent op zoek naar escapism in de realiteit. Birds of Passage neemt je mee op een vlucht naar betoverende mythes en geschiedenisverhalen van plekken over de hele wereld. Op zoek naar reistips? Birds of Passage biedt deze aan door middel van cultuur, natuur en avontuur. Lees je liever in het Engels? Klik op het vlaggetje linksboven.

Fly with me!

  • Home
  • /
  • Natuur
  • /
  • Absolute must-sees op het Zuidereiland deel 2 | Nieuw-Zeeland

Absolute must-sees op het Zuidereiland deel 2 | Nieuw-Zeeland

Kletterende watervallen, ijskoude poelen, dramatische bergtoppen en gletsjers die zich tijdens de ijstijd vormden: deel 2 van de absolute highlights van Nieuw Zeeland, het Zuidereiland, heeft even op zich laten wachten. Dit tweede deel van onze roadtrip was misschien nog wel mooier dan het eerste deel, na elke bocht word je weer verrast door een waanzinnig uitzicht. Neuw Zeeland is zonder twijfel het mooiste land waar ik ooit ben geweest.

Als je maar beperkte tijd hebt, is het handig om van tevoren te bepalen welke highlights je absoluut niet wil missen. Wij huurden een sleepercar waarin we elke avond op verschillende campings sliepen, en hadden ruim twee weken om het zuidereiland te verkennen. Zorg dat je zeker even deel 1 (klik!) over deze reis en bezienswaardigheden leest als je dat nog niet had gedaan. Zit je klaar voor deel 2?

Haast Pass

Regenwouden, watervallen, gletsjers – wanneer je van Wanaka naar de weskust rijdt, passeer je ongelooflijk mooi natuurschoon. De Haast Pass is een bergpassage in het zuiden van het zuidereiland, vernoemd naar een 19de eeuwse ontdekkingsreiziger Julius von Haast. Interessant feitje: de Maori gebruikten deze passage allang voor de tijd van de Europeanen! Hierboven zie je een foto die ik maakte bij de Blue Pools, die verborgen liggen in de Haast Pass. Het gesmolten ijswater heeft een diepblauwe kleur.

Queenstown

Queenstown zou ik niet per se beschrijven als een onvergetelijke stad (hoewel je hier heel veel toeristencentra vindt die gave avontuurlijke activiteiten aanbieden zoals bungee-jumpen, skydiven etc). De omgeving van Queenstown is echter buitenaards mooi. Rondom Wanaka en Queenstown vind je de meest adembenemende landschappen; ook zijn hier genoeg foto gelegenheden en geweldige picknick plekjes langs de weg.

Mount Cook & Lake Punakaiki

Ik bedoel, moet ik deze foto nog uitleggen? Ik vond zelf Lake Punakaiki nog indrukwekkender dan het veel bekendere Tekapo – die desondanks zeker ook een bezoekje waard is als je de tijd hebt. De imposante Mount Cook op de achtergrond tegen het ijsblauwe water van het meer, tussen de afwisselende groene begroeiing: niet snel zul je zo’n waanzinnig uitzicht vinden. Zorg dat je genoeg benzine in je tank hebt aan het begin van dit meer; het dorpje aan het einde van de weg heeft ofwel geen tankstation, of een hele dure (ik kan me niet meer herinneren welke van de twee het geval was).

Milford Sound

Milford Sound is waarschijnlijk de meest bekende bezienswaardigheid van Nieuw Zeeland. Het is een fjord in het zuid-westen, onderdeel van het Marine Reserve en een World Heritage locatie. Sommigen noemen het zelfs het achtste wereldwonder – dit is nogal een uitspraak, maar is wel degelijk ergens op gebaseerd. Als je deze plek bezocht hebt (op de boot of in de kayak) zal je het hier volmondig mee eens zijn. Zorg dat je je warm aankleedt, zelfs in de zomer kan het erg fris zijn!

Glenorchy

Minder bekend, maar zeker niet minder bijzonder: Glenorchy is een pitstop tijdens je roadtrip die je niet mag overslaan – al helemaal niet als je een Lord of the Rings fan bent. Een heleboel scenes van de triologie zijn in de omgeving van Glenorchy opgenomen – maar ook films zoals Wolverine, The Chronicles of Narnia en The Hobbit zijn hier gefilmd. Wij verkenden de omgeving te paard, wat een hele gave ervaring was. Deze tours zijn er voor zowel beginners als meer gevorderde rijders.

Moeraki boulders

De Moeraki boulders zijn een collectie grote, sfeervormige rotsblokken, gelegen op een strip strand in het zuid-oosten van het zuidereiland. Het is een natuurlijk phenomeen, dat goed wordt beschermd voor natuurkundig onderzoek.

“Volgens de Maori legende dateren de rotsblokken terug naar het vergaan van de Arai-te-uru, één van de grootste zeilkano’s van het verre Hawaiki. De kano zonk tijdens haar zoektocht naar de waardevolle greenstone in het zuiden. Het rif dat tegenwoordig uitstrekt tot de zee, is de versteekte romp van de kano, terwijl dichtbij in de vorm van een steen, het verbijsterde lichaam van haar commandant staat. De rotsblokken verspreid over het strand representeren de aalmanden, aangespoeld van het wrak. De naam Moeraki (moerangi) betekent “sombere dag”.” (bron)

Dit is mijn lijst! Natuurlijk bezochten we nog vele andere plekken, maar om deze lijst zo beknopt mogelijk te houden, laat ik het even bij deze highlights. Als je nog vragen hebt, stel deze dan zeker even in de comments!

Nog een paar laatste foto’s die je moeten overtuigen óók de andere kant van de wereld te bezoeken…

Hi! Ik ben Roos, een creatieve dromer, gepassioneerd reiziger en nogal een nerd. Reizen is hetgeen wat ik het allerliefste doe, maar naast het ontdekken van de wereld kan ik ook obsessed raken met films, tv series, boeken en geschiedenis. Escapism is real! Mijn doel in het leven is om zoveel mogelijk van de wereld te zien, door middel van cultuur, natuur en avontuur.

Geef een reactie