Over

Birds of Passage Airplane

Hoi, ik ben Roos en welkom op Birds of Passage! Of je nu een solo-reiziger bent op zoek naar verhalen achter de plaatsen die je niet zomaar voor lief wil nemen, of als je een nerdy avonturier bent op zoek naar escapism in de realiteit. Birds of Passage neemt je mee op een vlucht naar betoverende mythes en geschiedenisverhalen van plekken over de hele wereld. Op zoek naar reistips? Birds of Passage biedt deze aan door middel van cultuur, natuur en avontuur. Lees je liever in het Engels? Klik op het vlaggetje linksboven.

Fly with me!

  • Home
  • /
  • Cultuur
  • /
  • Vijf redenen om Melbourne te bezoeken | Australië

Vijf redenen om Melbourne te bezoeken | Australië

Melbourne, of “Mel-bun” zoals de Australiërs het zelf uitspreken, is de hoofdstad van de Australische staat Victoria en de twee-na-populairste stad van het land. Al zes jaar achter elkaar uitgeroepen als de meest leefbare stad van der wereld; Melbourne is dus zeker geen stad om zomaar over het hoofd te zien! Er is altijd al een onderlinge strijd geweest tussen Sydney (de meest populaire stad van Australië) en Melbourne, over wie er nu ‘beter’ is. Laat je hierdoor niet afleiden; beide steden zijn totaal verschillend en zouden op zichzelf gewaardeerd moeten worden. Sommigen noemen Melbourne het Berlijn van Oceanië; dit omdat het bijna Europees aanvoelt door de hipster vibe, (relatief) oude gebouwen, straatmuzikant-cultuur en street art. Ook ’s nachts is Melbourne een geweldige plek om te zijn; de stad beschikt over vele dakterrassen (en clubs) die indrukwekkende uitzichten bieden over de skyline.

Nog steeds niet 100% overtuigd? Lees ons lijstje van 5 redenen waarom je Melbourne zeker niet mag overslaan als je in Australië bent.

1. De fantastische street art

2

Altijd al van mening geweest dat graffiti gelijk staat aan vandalisme? Think again! De graffiti artists in Melbourne zullen je zeker van gedachten doen veranderen. De stad staat vol met pleintjes en steegjes die speciaal zijn aangewezen voor de graffiti kunst, en functioneren als een platform voor jonge kunstenaren om hun eigen werken te ‘spuiten’. Dit is echter van korte duur: de graffiti wordt om de zoveel dagen opnieuw bespoten door andere kunstenaars, hierdoor zijn deze plekken nooit hetzelfde.

2. De straatmuzikanten

img_9204

Als je door de stad loopt, zal je een aardig aantal getalenteerde straatmuzikanten horen spelen op de straten. Neem een momentje pauze, en waardeer deze prachtige optredens van beginnende muzikanten. De gemeenteraad van Melbourne laat straatmuzikanten eerst auditie doen voordat ze echt de straten in het centrum op mogen – hierdoor zullen er altijd getalenteerde muzikanten optreden. Samen met mijn vrienden heb ik ongeveer 20 minuten op de trappen van de H&M gezeten en genoten van deze geweldige band (check hun cover van “Depth over Distance” op youtube!).

3. De bezienswaardigheden

img_9184

Toegegeven, Melbourne heeft geen iconisch gebouw zoals the Opera House in Sydney. Dat betekent echter niet dat de stad geen andere bezienswaardigheden heeft! Mijn grootste tip is om mee te lopen met een Free Walking Tour; deze tour is helemaal gratis (hoewel een kleine gift aan het einde wel wordt gewaardeerd) en laat je alle bezienswaardigheden door de stad zien. En geloof me, die zijn de moeite waard! Van de Old Melbourne Goal (gevangenis) tot de State Library, het Parlament en Federation Square; er is genoeg te zien en te horen over heden en verleden.

4. Het eten

4

Er is ZO. VEEL. geweldig eten in Melbourne! Mijn favoriete plek op dit gebied is Degraves Street, waar je heel veel gezellige restaurantjes kunt vinden voor zowel ontbijt, lunch en diner. Wat betreft snacks heb ik een persoonlijke favoriet: koop een ijsje bij de Nitro Lab (op 188 Bourke Street), deze zijn buitenaards lekker! Het ziet er allemaal heel scheikundig uit – je kunt zelfs je eigen smaak-injectie kiezen!

5. De koffie

16611787773_013ec29750_k

Als je al eens eerder in Oceanië bent geweest, dan weet je hoe serieus de Australiërs hun koffie nemen. Grappig feitje: de koffiesoort Flat White, die steeds populairder wordt in Europa, kent haar oorsprong in Australië! Er zijn oneindig veel goeie koffiebarretjes om op te noemen, dus ga lekker zelf op pad en laat de Australische koffie je verrassen. Oh, en vergeet niet om er een stuk bananenbrood (toasted and buttered) bij te nemen als je de echte Australische ervaring wilt.

Hi! Ik ben Roos, een creatieve dromer, gepassioneerd reiziger en nogal een nerd. Reizen is hetgeen wat ik het allerliefste doe, maar naast het ontdekken van de wereld kan ik ook obsessed raken met films, tv series, boeken en geschiedenis. Escapism is real! Mijn doel in het leven is om zoveel mogelijk van de wereld te zien, door middel van cultuur, natuur en avontuur.

Geef een reactie