Over

Birds of Passage Airplane

Hoi, ik ben Roos en welkom op Birds of Passage! Of je nu een solo-reiziger bent op zoek naar verhalen achter de plaatsen die je niet zomaar voor lief wil nemen, of als je een nerdy avonturier bent op zoek naar escapism in de realiteit. Birds of Passage neemt je mee op een vlucht naar betoverende mythes en geschiedenisverhalen van plekken over de hele wereld. Op zoek naar reistips? Birds of Passage biedt deze aan door middel van cultuur, natuur en avontuur. Lees je liever in het Engels? Klik op het vlaggetje linksboven.

Fly with me!

5 dingen waar ik dankbaar voor ben | 2017 Editie

We zijn al een aantal weken in 2018, maar na het lezen van vriendin Tara’s blogpost, bedacht ik me dat het een goed idee is om even stil te staan bij de dingen die het leven mooi maken. Voor mijn gevoel is januari altijd een beetje een depressieve maand, maar terugkijkend op 2017 voel ik me al meteen beter – ik heb tenslotte een heleboel dingen om dankbaar voor te zijn. Blijkbaar helpt het om dit op te schrijven, dus ik dacht: waarom niet? Misschien inspireert het jou om ook je zegeningen te tellen. Hier komen ze:

 1. Gezondheid

Iets dat we maar al te vaak voor lief nemen, en ons pas realiseren als het bergafwaarts gaat. Denk jij ook wel eens “wow, ik realiseerde me niet hoe fijn het was om niet ziek te zijn” als je last had van een griep of verkoudheid? Ik had het geluk dat het slechts deze kleinigheden waren en niks meer, en zou me dit vaker moeten realiseren.

 2. Vrienden & familie

Nog iets dat we veel te vaak als vanzelfsprekend zien: vrienden en familie. Zelfs toen ik in het buitenland woonde voor de eerste helft van afgelopen jaar, kon ik altijd rekenen op mijn Nederlandse vrienden en mijn familie als ik me minder voelde maar ook op vrolijke momenten. Ik kijk met een grote glimlach terug op de fijne momenten met zowel met oude als nieuwe vrienden afgelopen jaar.

 3. We Are Travellers

Dankzij de lieve Roëll en haar reisplatform We Are Travellers  heb ik afgelopen jaar drie hele mooie persreizen mogen maken: Italie, Frankrijk en Tunesie. Ik kijk heel erg tegen haar op (je eigen mega succesvolle reisplatform starten, goals!) en kan haar niet genoeg bedanken voor de kans om nieuwe bestemmingen te ontdekken, nieuwe mensen te leren kennen en mijn schrijfskills te verbeteren.

 4. Voor de tweede keer afstuderen

Ik voltooide mijn Master in Advertising & Design aan de University of Leeds afgelopen zomer! Het was zeker geen piece of cake (ik kwam erachter dat ik advertising toch niet zo leuk vond als ik dacht), maar ik maakte het af en kan nu met trots zeggen dat ik een Master of Arts ben. Ook al is het niet het werkgebied waar ik carriere in wil maken, ik heb een hoop geleerd en ik kreeg de kans om aan een Britse universiteit te studeren. Maar het allerbelangrijkste: ik maakte vrienden voor het leven.

 5. Begon een ‘echte’ volwassen baan

Sinds oktober ben ik aan het werk voor een agency in Rotterdam als een project manager. Ik werk voor een afwisselend pakket aan klanten en draag bij aan communicatiematerialen. Nog steeds moet ik erg wennen aan het full-time werken, maar een vast salaris is zeker fijn (ik spaar het merendeel voor een toekomstige reis)!

Uiteraard zou ik nog vele andere dingen kunnen noemen, maar dit zijn denk ik zo de meest belangrijke van het afgelopen jaar. Sta jij wel eens stil bij al het moois in je leven en de dingen die je hebt bereikt? Waar ben jij dankbaar voor?

Hi! Ik ben Roos, een creatieve dromer, gepassioneerd reiziger en nogal een nerd. Reizen is hetgeen wat ik het allerliefste doe, maar naast het ontdekken van de wereld kan ik ook obsessed raken met films, tv series, boeken en geschiedenis. Escapism is real! Mijn doel in het leven is om zoveel mogelijk van de wereld te zien, door middel van cultuur, natuur en avontuur.

Geef een reactie