Over

Birds of Passage Airplane

Hoi, ik ben Roos en welkom op Birds of Passage! Of je nu een solo-reiziger bent op zoek naar verhalen achter de plaatsen die je niet zomaar voor lief wil nemen, of als je een nerdy avonturier bent op zoek naar escapism in de realiteit. Birds of Passage neemt je mee op een vlucht naar betoverende mythes en geschiedenisverhalen van plekken over de hele wereld. Op zoek naar reistips? Birds of Passage biedt deze aan door middel van cultuur, natuur en avontuur. Lees je liever in het Engels? Klik op het vlaggetje linksboven.

Fly with me!

Life update & Vlog | Waar ben ik mee bezig geweest?

Het is alweer een tijdje geleden – wat zeg ik, een héule lange tijd geleden – sinds ik iets gepost heb op Birds of Passage. Ik heb geen enkel excuus, afgezien van het feit dat tja, alles in mijn leven even op super speed  stond en ik lui werd. Na lange dagen op de uni, eindeloos veel presentaties, essays, mijn bijbaantje in het café, pogingen mijn sociale leven nog een beetje op orde te houden en lichamelijk in vorm te blijven, had ik als ik thuis kwam eigenlijk alleen nog maar zin om hersenloos te Netflixen. In plaats van content te maken voor dit platform; SLECHT en lui van me! Ik wil heel graag Birds of Passage laten groeien, een groter publiek bereiken en meer engagement creëren. Bedankt dat jij nu de website bezoekt, en thanks voor je geduld: dat geeft me hoop en goede moed voor de toekomst 🙂 Als een soort van life update heb ik hier een lijstje gemaakt van de dingen waar ik de afgelopen maanden mee bezig ben geweest:

Mijn drie beste vriendinnen kwamen op bezoek!
Aan het einde van het semester in mei kwamen mijn drie beste vriendinnen uit Rotterdam mij opzoeken in Leeds. Wat een TOP weekend was dat! Het weer was echt fantastisch (geloof me, drie opeenvolgende dagen van blauwe lucht en zon, dat is echt een wereldwonder in Noord-Engeland) en we hebben heel veel leuke dingen gedaan. Vriendin en ‘original bae’ Annabel had haar GoPro meegenomen, en heeft er een leuke vlog (excuses voor het wannabe hipster woordgebruik) van gemaakt:

Ik begon aan mijn scriptie en verhuisde terug naar Nederland
In de tussentijd is mijn leven weer even helemaal veranderd: ik ben uit mijn kamer in Leeds en terug bij mijn ouders in Nederland. Colleges en werkgroepen aan de University of Leeds eindigden in juni, en mijn huurcontract verliep ook aan het einde van die maand. Ik besloot geld te besparen en voor de zomer weer even Nederland thuis te noemen, voornamelijk zodat ik me goed op het schrijven van mijn Master scriptie kan focussen. Deze gaat over ‘dark tourism’, super interessant en zeker een onderwerp voor een toekomstige post. Ik mis Engeland enorm, maar het is wel heerlijk om mijn Nederlandse vriendinnen weer te zien en op en neer naar Rotterdam te kunnen gaan.

Ik ging op mijn allereerste persreis
Leuke update: ik ging op mijn allereerste persreis ooit in juni! Naast Birds of Passage, schrijf ik regelmatig voor We Are Travellers, wat een absoluut voorrecht is. Als een ‘afgevaardigde’ voor We Are Travellers mocht ik mee op persreis naar de regio Umbrië, ook wel bekend als het “groene hart van Italië”. Mocht je geïnteresseerd zijn, dan raad ik je aan mijn artikel vol tips eens te bekijken!

Ik ging op citytrip naar Rome
Eind juni vloog ik wéér naar Rome (ik was nog maar een weekje terug van de Umbrië persreis) om samen met mijn zusje vijf dagen te spenderen in de stad van marmer, eeuwenoude verhalen en fantastisch eten. Wat een epische tijd hebben we gehad! Ik heb een fascinatie voor alles dat met het oude Rome te maken heeft; de gebeurtenissen, de architectuur, de kunst – de lessen Latijn op de middelbare school hebben hier zeker aan bijgedragen. Daarnaast is er ná het Romeinse rijk ook ontzettend veel gebeurd in Rome. Een blog post hierover staat op de planning…

Life update: Rome Colosseum

Dat is het wel een beetje! Ik ben dus weer terug; ik heb nog geen concreet idee van hoeveel ik ga plaatsen de komende weken, maar erger dan de afgelopen maanden kan het niet worden 😉

Dingen die op de planning staan:

  • Nog een persreisje voor We Are Travellers naar de Franse Alpen volgende week
  • Een weekje met de familie naar ons vakantiehuis in de Dordogne, Frankrijk
  • Hopelijk mijn scriptie afmaken in augustus
  • Besluiten wat ik ga doen met mijn leven na de zomer: terug naar de UK of Rotterdam?

Als je alles gelezen hebt, applausje voor jezelf! Jij hebt je gouden sticker wel verdiend wat betreft geduld! Hoe is jouw zomer tot nu toe? Ik hoor het graag!

Hi! Ik ben Roos, een creatieve dromer, gepassioneerd reiziger en nogal een nerd. Reizen is hetgeen wat ik het allerliefste doe, maar naast het ontdekken van de wereld kan ik ook obsessed raken met films, tv series, boeken en geschiedenis. Escapism is real! Mijn doel in het leven is om zoveel mogelijk van de wereld te zien, door middel van cultuur, natuur en avontuur.

Geef een reactie