Over

Birds of Passage Airplane

Hoi, ik ben Roos en welkom op Birds of Passage! Of je nu een solo-reiziger bent op zoek naar verhalen achter de plaatsen die je niet zomaar voor lief wil nemen, of als je een nerdy avonturier bent op zoek naar escapism in de realiteit. Birds of Passage neemt je mee op een vlucht naar betoverende mythes en geschiedenisverhalen van plekken over de hele wereld. Op zoek naar reistips? Birds of Passage biedt deze aan door middel van cultuur, natuur en avontuur. Lees je liever in het Engels? Klik op het vlaggetje linksboven.

Fly with me!

  • Home
  • /
  • Films & TV
  • /
  • Series die je echt moet zien als je van historische fictie houdt | #2

Series die je echt moet zien als je van historische fictie houdt | #2

Houd jij ook zo van dat gevoel van jezelf compleet verliezen in een wereld die volledig anders is dan die van jezelf? Het is tijd voor deel 2 van series die je echt moet kijken als je van historische fictie houdt. Ik ben een echte sucker voor historische en fantasie tv series, omdat ze me de kans geven te ontsnappen van mijn dagelijks leven naar verhalen vol avontuur, passie, moed, ware liefde en zelfs verdriet en geweld. Mijn vrienden zullen mijn vermogen om volledig geobsedeerd te raken met een fictieve wereld beamen: soms gaat het zelfs zo ver dat ik geen einde kan maken aan mijn woordkots over de serie in kwestie. Historische tv series geven je zowel een kijkje in die specifieke tijd als de mogelijkheid om op een reis te gaan die letterlijk onmogelijk zou zijn in het echte leven.

Peaky Blinders

Als je deze serie nog niet gezien hebt, ren dan als de wiedeweerga naar je Netflix apparaat en begin NU met kijken! It’s gunna be fuckin biblical sweetheart! (Om Tom Hardy even te quoten). Peaky Blinders is zonder twijfel mijn favoriete serie geworden, en ik ben zeker niet de enige. Vele mensen om mij heen hebben ook een lichtelijke obsessie met het programma, wat al aangeeft dat het een serie is die veel mensen aanspreekt. De briljante Cillian Murphy speelt Tommy Shelby, het hoofd van de Peaky Blinders, een criminele bende in Birmingham, in de nasleep van de eerste wereldoorlog. Het is gewelddadig, shocking, intrigerend, en geweldige televisie. Het duurde een paar afleveringen voordat ik er echt inzat, maar toen dat eenmal gebeurde heb ik het ook binnen no time uitgekeken. Blijf even volhouden en voor je het weet praat je ook als een brummie…

The Last Kingdom

Deze staat nog steeds op mijn ‘te zien’  lijstje, maar ik heb al van een aantal mensen gehoord dat The Last Kingdom zeker een goede serie is als je van historische fictie houdt. Ik quote IMDB: ‘Het jaar is 872, en vele van de onafhankelijke koninkrijken van wat we nu als Engeland kennen, zijn in de handen gevallen van de Denen. Koninkrijk Wessex staat alleen en opstandig onder het bevel van koning Alfred. In deze turbulente periode leeft onze held, Uthred, de zoon van een Saxische edelman. Hij wordt gevangen genomen door de Denen en bij hen opgevoed. Hij is gedwongen om te kiezen tussen zijn geboorteland en de mensen die hem hebben opgevoed. Ik kan niet wachten om het te bekijken!

Downton Abbey

Downton Abbey speelt zich af in ongeveer dezelfde periode als Peaky Blinders, maar in een hele andere setting! In tegenstelling tot het rokerige Birmingham, vindt deze serie plaats op het platteland in een gigantisch landhuis. Het gaat over de Britse aristocratische familie Crawley en hun bedienden. Het is erg Brits, vol met drama en bekaktheid: uiteraard fantastich om te kijken!

The Tudors

Het is jaren geleden sinds ik The Tudors heb gekeken, maar ik herinner me zeker dat het een goede serie was. Ooit gehoord van Henry VIII, de koning van Engeland die 6 vrouwen had? (1 stierf, 1 overleefde hem, hij scheidde er van twee en onthoofde de andere twee). Deze serie volgt de jonge Henry en zijn turbulente leven als een 16de eeuwse heerser. Drama, sex, intriges, leugens en bedrog… als je hiervan houdt, dan is dit echt een serie voor op je lijstje.

Welke serie mist hier volgens jou? Ga jij binnenkort beginnen met een nieuwe serie? 

Hi! Ik ben Roos, een creatieve dromer, gepassioneerd reiziger en nogal een nerd. Reizen is hetgeen wat ik het allerliefste doe, maar naast het ontdekken van de wereld kan ik ook obsessed raken met films, tv series, boeken en geschiedenis. Escapism is real! Mijn doel in het leven is om zoveel mogelijk van de wereld te zien, door middel van cultuur, natuur en avontuur.

Geef een reactie