Over

Birds of Passage Airplane

Hoi, ik ben Roos en welkom op Birds of Passage! Of je nu een solo-reiziger bent op zoek naar verhalen achter de plaatsen die je niet zomaar voor lief wil nemen, of als je een nerdy avonturier bent op zoek naar escapism in de realiteit. Birds of Passage neemt je mee op een vlucht naar betoverende mythes en geschiedenisverhalen van plekken over de hele wereld. Op zoek naar reistips? Birds of Passage biedt deze aan door middel van cultuur, natuur en avontuur. Lees je liever in het Engels? Klik op het vlaggetje linksboven.

Fly with me!

  • Home
  • /
  • Films & TV
  • /
  • Series die je echt moet zien als je van historische fictie houdt | #1

Series die je echt moet zien als je van historische fictie houdt | #1

Houd jij ook zo van dat gevoel van jezelf compleet verliezen in een wereld die volledig anders is dan die van jezelf? Ik ben een echte sucker voor historische en fantasie tv series, omdat ze me de kans geven te ontsnappen van mijn dagelijks leven naar verhalen vol avontuur, passie, moed, ware liefde en zelfs verdriet en geweld. Mijn vrienden zullen mijn vermogen om volledig geobsedeerd te raken met een fictieve wereld beamen: soms gaat het zelfs zo ver dat ik geen einde kan maken aan mijn woordkots over de serie in kwestie. Historische tv series geven je zowel een kijkje in die specifieke tijd (geschiedenis! yay! nerd alarm!) als de mogelijkheid om op een reis te gaan die letterlijk onmogelijk zou zijn in het echte leven.

Ik weet hoe verschrikkelijk het voelt om je favoriete historische/fantasie tv-serie af te hebben, dus bij deze deel ik graag een paar van mijn eigen favoriete werelden die je wellicht zouden kunnen troosten.

1. Game of Thrones

Laten we beginnen met de meest voor de hand liggende: Game of Thrones. Als je dit nog nooit gezien hebt, serieus, heb je onder een steen geleefd? Technisch gezien gaat dit niet over een specifieke tijd in het verleden, maar vindt het plaats in een fantasiewereld. Toch is het met een beetje verbeeldingskracht mogelijk om het te zien als iets uit een ver, ver verleden. Ben je een groot fan van Lord of the Rings? Dan is dit echt iets voor jou!

2. Vikings

YES! Vikings! Het duurde ongeveer 2 afleveringen tot ik echt “in” de serie zat, maar toen ik eenmaal zo ver was, kon ik oprecht niet stoppen met bingewatchen. De serie gaat over Ragnar Lothbrok, de eerste man uit de Noorse mythologie die de geschiedenis inging als een legendarische Viking koning en krijger. Hij was de eerste Viking die in westelijke richting voer en daar begon met de Viking rooftochten. Het verhaal heeft een rap tempo, heel veel “character development” en niet geheel onbelangrijk: de Viking vrouwen waren echte powervrouwen!

3. Outlander

Waarschijnlijk mijn favoriete historische tv-show aller tijde. Het kostte me zeker twee tot drie afleveringen tot ik echt in het verhaal zat, maar man-man-man wat ben ik geobsedeerd met deze serie. Geschiedenis, mythen, liefde, gevaar: alles wat ik nodig heb is aanwezig. Het verhaal gaat over Claire, een verpleegster tijdens de tweede wereldoorlog, die op mysterieuze wijze terug in de tijd wordt geslingerd naar Schotland in 1743. Ze bevindt zich in een gevaarlijke, onbekende wereld, midden tussen de clans, Engelse soldaten en het aan begin van de Jakobitische opstand. Je bent gewaarschuwd: aan het einde van seizoen 1 zijn er een aantal héle heftige (graphic) scenes – zeker niet voor degenen met een zwakke maag.

Nu al klaar? Geen zorgen, ik heb nog veel meer aanraders wat betreft historische series. Zorg dat je een oogje in het zeil houdt voor de volgende editie van “series die je echt moet zien als je van historische fictie houdt”!

Hi! Ik ben Roos, een creatieve dromer, gepassioneerd reiziger en nogal een nerd. Reizen is hetgeen wat ik het allerliefste doe, maar naast het ontdekken van de wereld kan ik ook obsessed raken met films, tv series, boeken en geschiedenis. Escapism is real! Mijn doel in het leven is om zoveel mogelijk van de wereld te zien, door middel van cultuur, natuur en avontuur.

Geef een reactie