Over

Birds of Passage Airplane

Hoi, ik ben Roos en welkom op Birds of Passage! Of je nu een solo-reiziger bent op zoek naar verhalen achter de plaatsen die je niet zomaar voor lief wil nemen, of als je een nerdy avonturier bent op zoek naar escapism in de realiteit. Birds of Passage neemt je mee op een vlucht naar betoverende mythes en geschiedenisverhalen van plekken over de hele wereld. Op zoek naar reistips? Birds of Passage biedt deze aan door middel van cultuur, natuur en avontuur. Lees je liever in het Engels? Klik op het vlaggetje linksboven.

Fly with me!

Het Lugubere Londen | 5 tips voor een griezelig bezoek aan de Engelse hoofdstad

Allemaal kennen we de hoofdstad van Engeland wel; de Tower Bridge, het gigantische reuzenrad London Eye, de iconische parlementsgebouwen en natuurlijk het stulpje van de Queen, Buckingham Palace. Londen kent echter ook een duister verleden – als je jezelf twee tot driehonderd jaar terug in de tijd zou kunnen teleporteren, dan zou je de sfeer in de stad heel anders ervaren; zeker als de zon eenmaal onder was… Seriemoordenaars, krankzinnigen, enge ziektes zoals de pest, duistere zaakjes achter gesloten deuren; niks was te gek voor het historische Londen. Houd jij wel van een beetje griezelen en deins jij niet terug voor wat spanning en sensatie? Dan zijn de komende plekken in Londen wellicht iets voor jouw volgende bezoek!

The London Dungeon

Griezelig bezoek Londen

Duik terug in de tijd en maak mee hoe het was om te leven in het Londen van vroeger. Een afspraak met de folteraar in de martelkamer, een bezoekje aan de Pest-dokter of terecht staan voor de genadeloze rechter? In de London Dungeon maak je het allemaal mee. Met wel meer dan tien verschillende kamers en 20 schrikacteurs zul je je geen moment veilig voelen… ben jij klaar om deze gruwelijke plek te bezoeken?m

Jack the Ripper tour

Er zijn maar weinig mensen die nog nooit van de echt bestaande seriemoordenaar Jack the Ripper hebben gehoord. De nog steeds onbekende man vermoordde in 1888 vijf vrouwen op gruwelijke wijze. Tijdens de Jack the Ripper tour in Londen blijf je tijdens de tocht via de zogeheten Ripper-vision op de hoogte door middel van afbeeldingen, en de gidsen die je langs de moordlocaties leiden weten als geen ander hoe ze het verhaal tot leven kunnen brengen. Niet voor watjes!

Huntarian Museum

Griezelig bezoek LondenHeb jij stiekem wel een beetje een fascinatie voor vreemde dingen op sterk water? Het Huntarian museum is allesbehalve saai; van vervormde schedels in potten tot mismaakte baby embryo’s, een skelet en constructie van de grootste man uit het verleden tot een ontlede mummievoet. Toe aan alternatief museum vol met eigenaardigheden? You know where to go…(Edit: momenteel is het Huntarian museum gesloten ivm een verbouwing)

London hospital museum

Nu we het over Jack the Ripper hebben; interesse om het mes te zien waarmee hij zijn slachtoffers te lijf ging? The London Hospital Museum beweert deze te hebben, see for yourself of je denkt dat het een origineel is. Hiernaast kun je ook een levensgroot namaak skelet zien van de freak John Merrick, ookwel bekend als de Elephant man; een Engelsman die bekend werd door zijn zeer afwijkende lichaamsvormen. Hiernaast zijn er genoeg andere griezelige dingen tentoongesteld in het museum – misschien wel even wachten met je lunch voor je bezoek.

The Tower of London

De Tower of Londen was in eerste instantie niet bedoeld als gevangenis. Toch is het, sinds dat het gebouwd is, gebruikt als een plek om mensen gevangen te houden; van belangrijke adellieden tot zelfs voormalige koninginnen (bijvoorbeeld Hendrik de achtste’s tweede vrouw, Anna Bolijn). In de Tower heb je zelfs nog martelkamers – echt veel mensen zijn er niet gemarteld, maar de apparaten en beschrijvingen spreken voor zich. De pijnbank en de ‘scavenger’s daughter’ (het tegenovergestelde van de pijnbank) klinken in ieder geval niet erg prettig…

Griezelig bezoek Londen

Even bijkomen van al je griezelige tripjes in Londen? Bezoek een van Londen’s populaire en gezellige markten!

Ben jij al eens op één van deze plekken geweest?

Hi! Ik ben Roos, een creatieve dromer, gepassioneerd reiziger en nogal een nerd. Reizen is hetgeen wat ik het allerliefste doe, maar naast het ontdekken van de wereld kan ik ook obsessed raken met films, tv series, boeken en geschiedenis. Escapism is real! Mijn doel in het leven is om zoveel mogelijk van de wereld te zien, door middel van cultuur, natuur en avontuur.

Geef een reactie